Uskrsna lisnata pogača s puterom za najveći hrišćanski praznik

Želite jednostavan  recept za lisnatu pogaču s puterom? Pogledajte ovaj Video i naučite kako da napravite svečanu  pogaču za Vašu Uskršnju trpezu!

 

 
Potrebno je:
 
400 ml mleka
25 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo ulja
2 jaja
850 gr brašna
malo soli
80 gr maslaca
žumance za ukražavanje
 
Priprema 
Kvasac izmrviti preliti mlakim mlekom oko 100 ml dodati šećer. Kad zapeni sipati u vanglicu, dodati jaja i ostatak mleka. Ubaciti ulje, brašno i so odozgo,. Umesiti glatko testo i odmoriti ga 30 minuta pokriveno. Podeliti na dva jednaka dela i jedan manji kao i malu kopticu za kikicu u sredini. 
 
Napraviti loptice pa ih ponovo odmoriti  10 min  pa od jednog i drugog praviti  tanjiriće razvučene i premazivati maslacom i stavljati jednu  preko druge zadnju ne mazati. Razviti malo oklagijom pa nožem iseći četvrtine pa osmine, tako da se ne seće do ivice do kraja 
 

 
 
Odvajati svaki list testa i prebacivati preko ivice testa sa malom razmakom kao u Videu. Testo drugo iseći trouglove isto kao prvo stim što se seče do kraja i uvijaju se kiflice. Njih redjati u sredinu testo 

 
 
Od malog testa zadnjeg isplesti kikicu i uviti oko centra da ostane rupica i tu staviti kuvano jaje. Premazati žumancetom  i ostaviti da malo poraste. Peći na 180 stepeni C 50-60 minuta. Prelepa! Srećan Praznik!
https://www.youtube.com/watch?v=pRuugpxcLA0