Ovo je zaista jako jednostavno za sve početnike, fina penasta pogača sa sirom

Potrebno je :
300 ml mleka
1 jaje
1 kašičica šećera
 malo soli
300 ml. ulja
200 gr sira
malo susama
 
Priprema:
U malo mleka  dodati kvasac i šećer. Kad zapeni sipati u vanglu, dodati ostatak mleka, ulje žumance. Dodati malo brašna pa so i dobro izmešati. Dodavati  brašno da se dobije mekše testo (oko 550-600 gr)  pa dobro obraditi rukama, varjačom ili mikserom. Testo  pokriti da odmori 30 minuta. Sto podmazati sa malo ulja pa podeliti testo na dva dela, jedno veće i  1 manje. Manje pokriti folijom da se ne suši. Veće testo razvući oklagijom u pravougaonik.
Donji deo iseči na trake dužine oko 15 cm. Na gornji deo staviti nekoliko kašika sira po širini pa uviti u rolat.. Pleh obložiti pek papirom pa uvijeno  rolnicu staviti do ivice i sspojiti, Na spajanju od testa napraviti manju mašnicu oa prebaciti na delu spajanja.
Razviti manji deo u pravougaonik testa  pa i njega  premazati sirom, ovoga puta celu površinu. Uviti u rolat  pa rolat poseći na manje rolate. . Isečene rolate poredjati u unutrašnji deo testa, a u sredinu staviti jedan veči rolat.
Pokriti da odmori pa podmazati žumencetom  i peći na 180 stepeni C oko 40 minuta. Pokriti da  se ohladi pa  uživati u prelepom ukusu..