Bakina kuhinja – krofne čvor mekane mirisne

Bakina kuhinja – krofne čvor mekane misrisne 

 
Potrebno je:
 
200 ml. mleka
korica limuna
20 gr kvasca
2 jaja
kašika šećera
malo ulja
300-400 gr brašna
ulje malo soli
šećer u prahu
 
  Priprema:

 

 Rastopiti kvasaac u mlakom mleku, dodati šećer i jaja pa žicom izmućkati. Dodati ostatak mleka malo ulja i brašna , dodati i malo soli koricu limuna i zamesiti mekše testo. 
 
 
 
 
Pokriti i ostaviti da testo poraste na toplom. Razviti za prst debljine iseći na treke. Malo premazati uljem. 
 
 
 
Dve trake uviti i vezati u čvor. Redjati na poslužavnik na koji ste stavili pek papir. Pokriti kesom i ostaviti da krofne malo porastu. 
 
 
 
Pržiti u dubokom ulju. 
 
 
 
 
Posuti prah šećerom zamirisanom vanilom.
 
 

 

 
Uživajte u mirisnim mekanim krofnama…
 
 

Један коментар

  1. Pozdrav svima pozdravima ovdje. Moje ime je Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio kredit od 60000 eura. Tražio sam kredit i kasnije su se prevarili. Pokušao sam ponovno i upoznao sam ženu poput mene koja je bila spremna i voljna mi pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je ova zajmodavka pouzdana žena, pa sam odlučio kontaktirati s njom i on mi je pružio mogućnost da zatražim zajam od njene tvrtke koji bih lako mogao dobiti, ali objašnjenje je da sam dobio moj zajam dobrog zdravlja i sa manje stresa. Ako ste zainteresirani za zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment[at]gmail.com)

Затворено за коментаре.