Bakina kuhinja- penasti uštipci bez kvasca

Bakina kuhinja- penasti uštipci bez kvasca

Uštipci s jogurtom idealni su za doručak ili večeru,  a jednako dobro se slažu sa slatkim kao i sa slanim prilozima. Brz i jednostavan recept i ne mnogo zahtevan, jer je testo bez kvasca, a uštipci su fantastičnog  ukusa,  penasti i mekani.

 

Potrebno je:
250-300 gr. brašna
2 jaja
200 ml. jogurta
kisela voda po potrebi
malo soli
1/2 praška za pecivo
ulje
Priprema: 
Razmutiti jaja dodati jogurt brašno i prašak za pecivo, kisela voda malo soli i sve dobro izjednačiti da testo bude gušće nego za palačinke. 
Ugrejati ulje, kašikom vaditi testo i sipati na gomilu u šerpu sa ugrejanim uljem . 
Kad se isprži okrenuti.
Uštipci se mogu jesti slani ili pak slatki. Jako su mekani kao pena  a tako ukusni..

 

3 коментара

  1. Pozdrav svima pozdravima ovdje. Moje ime je Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio kredit od 60000 eura. Tražio sam kredit i kasnije su se prevarili. Pokušao sam ponovno i upoznao sam ženu poput mene koja je bila spremna i voljna mi pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je ova zajmodavka pouzdana žena, pa sam odlučio kontaktirati s njom i on mi je pružio mogućnost da zatražim zajam od njene tvrtke koji bih lako mogao dobiti, ali objašnjenje je da sam dobio moj zajam dobrog zdravlja i sa manje stresa. Ako ste zainteresirani za zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment[at]gmail.com)

Затворено за коментаре.