Rerna ce vam poludeti  nece te verovati  – ludo testo, može stajati i u frižideru evo recepta

 

 

Potrebno je
30 gr kvasca
1 puna kašičica šećera
50 ml ulja
200 ml jogurta
200 ml mleka
650 – 700 gr brasna
1 jaje
 
Priprema:
 U mleku mlakom rastvoriti kvasac i secer, dodati malo brasna i izmutiti. Ostaviti da nadodje kvasac. Dodati mlak jogurt, ulje, jaje i oko 700 gr brasna . Zamesiti glatko testo. Ostaviti pokriveno da odmara 30 minuta na sobnoj temperaturi. Testo moze isi u kesu dobro zatvoreno pa u frižider na 3-4 dana  i praviti od njega šta želite. 
 

 
 
Najbolji su uštipci . Ja sam pola testa ostavila a od druge poliovine napravila rolnice sa sirom. 200 gr sira i 1 belance izmesati. žumance ostaviti za premazivanje

 
 
Razvuci testo u pravougaonik što tanje pa ga premazati margarinom  i preklapati  ga po malo do kraja  kao u Videu . Malo ga rukama pritisnuti pa opet izvaljati u pravougaonik. 
 

 
 
Iseci na šire trake N kraj trake staviti kašičicu sira saviti pa pritisnuti testo da sir ne curi i tu iseci. Ako vam je lakše isecite na manje pravougaonike, stavljajte sir pa preklopite  praveći male rolnice. , Redjati u pleh pa pokriti da odmore 20 minuta. Premazati žumancetom i peci na 220 stepeni C oko 25-30 minuta. 
 

 
Pokriti krpom . Pratite šta se dešava u rerni pravo cudo . Rolnice su poludele toliko su narasle. Uživajte  i delite recept dalje!