Lisnata hrsvaka pita

Potrebno je:
400 gr brašna
soli
150 ml mlake vode
120 gr margarina
3 kašike ulja
Nadev:
150 gr sira + 6 briketa smrznutog spanaća
150 gr sira + belance
žumance
Priprema:
U činiju sipati brašno vodu i so i zamesiti glatko testo. Podeliti na dva dela formirati loptice i pokriti folijom da odstoji 20 minuta. Pobrašnjiviti sto pa oklagijom razviti što tanje. U tiganj staviti 120 gr margarina i 3 kašike ulja pa istopiti .
Premazati razvučenu koru. saviti levu i desnu stranu i sastaviti u sredini. Opet premazati savijene strane pa preklopiti donji i gornji deo pa premazati i saviti . i preklopiti.
Oklagijom razviti u pravougaonik pa ga iseći na manje kvadrate. U svaki kvadrat staviti po kašiku spanaća i sira. Uviti polako u rolnicu i redjati u pleh stranica gde se testo sastavlja staviti odozgo.
Kad se rolnice raspuknu izgledaće fantastično. Drugu lopticu uraditi kao prvu pa preseći na pola i staviti prvi deo na dno podmazanog pleha.
Odozgo staviti sirg koji nema spanaća. Odozno staviti drugu polovinu i i premazati žumancetom iu koji ste staviti malo mleka (1 kašiku).
Iseći na kocke pa staviti oba pleha u rernu koja je ugrejana na 220 stepeni C Peći 30 minuta.. Ne znam šta je lepše tako hrskavo , topi se… Uživajte