Kad od jednog testa napravite tri divne poslastice onda to izgleda ovako

Potrebno je:
100 ml vode
400 ml mleka
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
50 ml ulja
2 žumanca
1 celo jaje
800 gr brašna
so
korica limuna
 
Nadev:
100 gr maka
100 gr. oraha
Priprema:

U lončiće izmrviti kvasac dodati šećer i ml. vodu i ostaviti da zapeni. Kad je kvasac nadošao sipati u vanglu, dodati mlako mleko, ulje, jaje i žumanca brašno i  korica limuna. Sve dobro izjednačiti i zamesiti  glatko testo

 Pokriti i ostaviti da nadodje i odmori oko 30 min. na sobnog temperaturi. Istresti na sto malo ga obraditi i podeliti na tri dela. Premesiti malo i formirati tri lopte i pokriti folijom i krpom i odmoriti 10 min.
Prvu najveći razviti u obliku  pravougaonika. Mak samleti i zasladiti i dodati malo vrućeg mleka. Sa orahom takodje. Donji deo testa premazati orahom do pola a gornji makom.  Ostaviti malo maka i oraha za sledeće testo. Saviti teso u susret i sastaviti na sredini.
Pokriti da naraste, premazati žumancetom i peći na 180 stepeni 45 min. Pokriti da se ohladi.Isto tako i sa kiflicama
Drugo testo razviti okruglo i iseći na 8 trouglova i premazati ostatkom maka i oraha, može se i malo kombinovati i zaviti kiglice. Redjati u pleh
Treće testo razviti u pravougaonik i iseći na trake. Spojiti trei trake i ispleti peletenicu i ostaviti da nadodje pa ih ispržiti kao krofne i posuti vanilom i prah šećerom.
Uživajte u meirisnom testu. Kad se ohladi zatvoriti u kesu
https://www.youtube.com/watch?v=edS5a0-c09o