Penasta lisnata pogača koja vas neće ostati ravnodušnim…prelepa


Potrebno je:
 
450 ml. mleka
20 gr kvasca
oko 800 gr brašna
50 ml. ulja
1 jaje
1 kašičica šećera
1/2 kašičica soli
maslac ili margarin omekšan
1 žumance za premazivanje..susam
 
Priprema:
 
U mleko rastopiti kvasac, dodati šećer i ulje, brašno, so i zamesiti fino glatko mekše testo. ostaviti da odmara 30 min. Izdvojiti 4 manje kugle oko 180 gr. oblikovati rukom pa staviti loptice na sredinu podmazanog pleha.
 
 Izdvojiti opet 4 ali manje loptice  od prvih pa svaku razviti veličinu tanjira. Svaku premazati maslacom ili margarinom. Staviti jednu preko druge pa još razviti oklagijom. Ponovo premazati zadnju  i uviti u rolnice sa jedne i druge strane jedna drugoj u susret. Preseći na pola. 

Dobili smo dve tanje rolnice koje presečemo na pola i upletremo kao kike koje obavijemo loptica u plehu. Na isti način premazati 4 razvije loptice stim što razvijeno testo sečemo unakrst a svaki trougao po malo po sredini a uglove provučemo kroz otvore i trouglove redjamo izmedju lopti u plehu. 

Vrhovi idu spolja a širi deo u sredinu. U sredinu pogače možete staviti mali lopticu ili napraviti ružitcu od testa. Premazati žumancetom i posuti semenkama susama. Uključiti rernu na 200 pa smanjiti na 180 stepeni C. Peći pogaču 45-50 min, pa je pokriti krpom. Vrhunska tako mekana korica joj krcka
https://www.youtube.com/watch?v=3FT2W6M1M1w

O nama admin

admin

Proverite takođe

Torta  koja je gotova za 10 minuta, banana puding…i još po nešto

 Torta  koja je gotova za 10 minuta, banana puding…i još po nešto   Potrebno je: …

Оставите одговор