Pogača za poneti sa kojom će te se ponositi. Potreban samo celofan i mašna …

Potrebno je:
500 ml mleka
3 kašike maslinovog ulja
20 gr svežeg kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
850-900 gr brašna
 
Za premazivanje:
50 gr maslaca ili margarina
1 žumance
1 kašika mleka
 
Priprema:
 Mleko smlačiti dodati izdrobljen kvasac, šećer brašno i so. Zamesiti srednje testo da se ne lepi i dobro ga obraditi rukama (bar 7-8 min ga mesiti.) Pokriti  da odmori 30 min.
Testo podeljiti na 4 loptice i ostaviti jednu malu za sredinu.
Svaku lopticu obraditi rukama i pokriti 5 min. Razviti prvu  loptu okruglo premazati maslacom i podeliti na 8 trouglova i malo ih zaseći prema uglovima dva puta. uviti u kifle. Rasporediti u podmazanoj tepsiji, I drugu loptu na isti način a kifle redjati izmedju prvih.
Pokriti i ostaviti. Treću loptu podeliti na 4 dela. pa svaki deo razviti u krug kao tanjir. Premazati maslacom pa preko redjati drugu, treću  premazanu. Četvrtu ne premazivati već rukama malo pritisnuti i raširiti.
Podeliti na 8 trouglova pa trouglove redjati izmedju kiflica stim da ravni deo ide prema krugu tj  . sredini. I zadnju loptu ponoviti isto i sad redjati izmedju uglova u krug. Najmanji deo napraviti lopticu i ug Podeliti na 8 trouglova pa trouglove redjati izmedju kiflica stim da ravni deo ide prema krugu tj  . sredini. I zadnju loptu ponoviti isto i sad redjati izmedju uglova u krug. Najmanji deo napraviti lopticu i uglaviti u sreedinu. Pokriti da odmara oko 20 min pokrivenom. Premazati maslacom celu i žumancetom. Posuti semenkama. Peći na 180 stepeni C oko 50 min. Pokriti krpom da se ohladi pa služiti. Prelepa.. Uživajte u svom remek delu
https://www.youtube.com/watch?v=RfNliCs3KP4 laviti u sreedinu. Pokriti da odmara oko 20 min pokrivenom. Premazati maslacom celu i žumancetom. Posuti semenkama. Peći na 180 stepeni C oko 50 min. Pokriti krpom da se ohladi pa služiti. Prelepa.. Uživajte u svom remek delu
https://www.youtube.com/watch?v=RfNliCs3KP4