Pesnici sa kanala

??? Jako fina i prirodna prava dama,to je ona! Elegantna ,milo zrači, topli osmeh od sveg jači! To je moja draga baka, koju voli pčela svaka sto na bakin kanal svrati, svuda baku verno prati. Pa i ovaj recept pravi, baka Jela što napravi šuška slatko,pravo mami da se odmah sad napravi! A saveti pa i cvece, sto kod bake ima samo, to je stvarno jedinstveno dragi moji mi to znamo. Sada pozdrav dragi ljudi, nek vas uvek sreca budi, dosta zdravlja,i druženja to je za sve moja želja!!! ???
Vesna Lekovic
??? ,,Dobro jutro sladokusci“ kaze baka milo,slatko, divnu tortu napravimo, nista tesko ,bas je lako! Mile ruke rade vesto, pa ispade divno nesto, cokoladom preliveno stvarno super,savrseno! Lepi pozdrav bako,deko, znajte da vas voli neko, uvek i u vreme svako ja vas volim jako,jako!!! ??? Za sve ljude širom sveta pozdrav evo šaljem sada, sve ih volim podjednako i iz sela i iz grada.???
Jelica Markovic
Vesna Lekovic
??? Kakva testa iz pekare kad naprave ruke stare, vjeste ruke bake moje poslastica prava to je! Kad se baka jutrom javi novi recept kad objavi, ma pogodak to je pravi. Ovaj recept draga bako, treba stvarno probat svako, to je nesto savrseno bravo bako,divna ženo!!! Sa osmehom zove baka na mjestu je rijec svaka, poseca nas na druzenje to su reči divne žene. Srce njeno nezno ,cisto, Uvek traži ono isto druzite se,oprastajte, jer ce život proci znajte, tako brzo ,prohujati, zato treba oprastati! Zato volim ovu ženu, ma po svemu jedinstvenu, neka mi je zdravlje slizi, da se snama dugo druzi. Pozdrav DEKI I PČELAMA, ja vas pratim svakog dana.. pa iako ne napisem ja sa vama skupa dišem. Sve vas volim,jako mnogo svedok mi je DRAGI BOGO, Jer se njemu vjerno molim SVE VAS MNOGO ,MNOGO VOLIM!!!
Vesna Lekovic
??? Socan kolač-kolč, koh od griza, svega baka tu naniza, iz kuhinje tople njene pa miriše sve do mene! Pa uz divna objašnjenja vešto radi ruka njena. Pčelicama predlog dade ukucane da zaslade. Lako nam je sve spremati dok nas baka verno prati, dok recepte za nas spaja sirom sveta sve osvaja! I za gosta iznenada nasa baka predlog ima ne moramo da brinemo, sve što sprema ,baka snima. A mi samo ukucamo šta spremiti odmah znamo. Eto to je moja baka tople duše srca jaka, sto za svakog ljubav ima hvala joj na pozdravima. Ja na pozdrav otpozdravljam nastavicu da se javljam, jer kad nekog obožavaš teško da ga zaboravljaš! Pozdrav šaljem deki mome pčelicama širom sveta, ma ,svim ljudima dobre volje gde god bakin kanal šeta!!!???
Vesna Lekovic
??? Poredjala moja baka u šerpici boje razne, posni djuveč jutros sprema a to mi je baš najdraže. Ručak posni ,stvarno pravi, jer tu baka svega stavi vitamini baš su pravi! Tu je pozdrav i molitve, da pčelice sve zaštite, e takva je baka moja baka Jela,zna se koja! Sad pozdrave saljem i ja baki ,deki i pčelama, svim ljudima dobre volje, stetno danas,sutra bolje!!! ???
Vesna Lekovic
??? Crvene se jagodice moje bake sija lice, Keceljice oko struka i bakina vredna ruka, pravi tortu nad tortama, vredna žena,prava dama! Sve polako,staloženo, ispalo je savršeno! Izvolite sve pčelice, evo prave poslastice poslusajmo predlog bake, naučimo razne cake! Nek je baka snama dugo ja neželim ništa drugo, samo osmeh i savete, toplu dušu moje bake koju ima samo dete! Sad na kraju tačku stavljam od srca vas sve pozdravljam!!! ???
Vesna Lekovic
??? Veže baka keceljicu mesi lepu dundošicu, napuni je orasima to kod bake samo ima! Baka Jela dokazala kraljica je testa prava! Testo kao morska pena, ma stvarno je savršena! Vrh vrhova,fantazija, bas je tako,kažem i ja! Topli pozdrav bako,deko, znajte da vas voli neko, isto tako i pčelice volim jako i iskreno, na kanalu bake Jele druženje je savršeno!!! ???
Vesna Lekovic
??? Najlepše želje u buketu, dragim ljudima na ovom svetu, salje od srca ,bakina pčelica! I svima glasno kažem sada, I vi sa sela kao i grada, dodjite u bake Jele školu, necete naci nigde bolju! Tu su recepti vrh vrhova pogace meke, kao iz snova, kolaci, torte,mnogi slatkisi niču baš kao pečurke na kiši. Ta ljubav kojom baka vlada na svakom mestu vidimo sada, Po lepom cvecu raznih boja koje uzgaja baka moja, ona mu prica ,ona ga pazi i svojim toplim srcem mazi! Pa tako i nas ,njene pčelice, pozdravlja bakino toplo srce, svakoga dana uz reci ove, baka dragoga BOG zove, da nam podari zdravlja,srece, jer to je kaže bogastvo najvece. Zato cu i ja za Deku i Baku, kao i za vas pčelicu svaku, za vaše zdravlje i vašu srecu Pod OSTROG SLAVNI upalit svecu! ???
Vesna Lekovic
??? Gibanica, pa gužvara, e pa to je pita prava, od bureka, još je bolja, samo treba dobra volja, kao što je baka ima da objasni ,nama svima, kako pravi majstor radi, ukucane da zasladi! Niko takvu maštu nema, ko baka kad jelo sprema. Gibanica prosto diše, da tražimo parče više. Poslušajmo lepe reči sa kojima baka leči, svakog dana,u molitvi, da Bog dragi sve zaštiti, da podari dobro zdravlje, lako cemo ici dalje! I moje su želje iste, za sve ljude na planeti, nek ih čuva Bog veliki, sve ce drugo lako biti!??? Da ste zdravo sve pčelice nek vam osmeh krasi lice, da u sreci i veselju ispunite svaku želju !!! ???
Vesna Lekovic
??? Vocni kolač,još od šljiva šta da kažem,liga prva, još kada ga baka pravi i svu ljubav svoju stavi, to je onda pažnje vredno, bolje reci izvaredno! Lepotica plava,sočna, jako zdrava ,jako mocna, pažnje vredna ,svakojako pa je treba, voljet svako! Ko što baka pčele voli, i za njih se stalno moli, bog veliki ,da ih štiti, ma svega ce drugog biti. Nek Bog čuva ovu ženu, porodicu celu njenu, neka čuva osmeh topli, što prepreku svaku topi. ???Pozdrav dragi prijatelji da ste zdravi i veseli, družimo se,pozdravljajmo, prijateljstva ta sklapajmo. Jer ovo je pravo mesto, da budemo skupa često, nasmejanog ,vedrog lica, kao prava porodica!???
Sace Recepti
Gledam baku svakog dana Kako samo čaroliju do jela stvara. Gledam i slušam njeno milo lice Kako sve liječi osmijehom i pričom. Gledam je kako sve nesebično djeli sa nama. Kako se moli za zadravlje naše. Ko moze da je nevoli ovakvu iskrenu milu. Ja joj se zahvaljujem za svu ovu milinu. ???????????? Uz hranu, osmije i divne riječi , ona svako srce moze da izliječi. ????????????? Baka Jela svemoćna zena. Koja nesebično djeli Sva svoja dobra dijela. Pozdrav svima koliko god vas ima, ovde je ljubav koja se djeli besplatno svima. Svako dobro cjelom svijetu. Ljubim vas i volim sviju. Hvala ?Hvala ?Hvala ?
Vesna Lekovic
??? Kao sunce ,kad ujutru pošalje sa neba zrake, tako meni, dan ulepša osmeh, moje drage bake! A tek kada progovori, glas umilni, kad zazvuči na sve teško zaboravim, na sve ono, što me muči! To je lek ,za mnoge boli, e zato se BAKA VOLI! A tek kanal i recepti, to svak mora da poseti, da svrati u školu pravu kod bakice na nastavu! To je škola srece,znanja, ljubavi i osecanja, Odatle se ljubav šalje na četiri strane sveta, tu je život ko livada raznobojnog puna cveta! Pa i ova poslastica, što nam baka jutros pravi, tako lepo osvežava to zna samo majstor pravi! Pozdrav ovoj divnoj dami, što je puna te ljubavi, a i deki dragom mome, sto pripada svemu tome! Pozdrav dragi prijatelji ma gde bili na planeti, svi ste deo moga srca samo da vas to posetim! Sve vas volim al iskreno prijateljstvo to je verno!!! ???
Vesna Lekovic
??? Lepi miris ,sad se širi iz kuhinje, bake Jele, pa se jutros na kanalu okupiše vredne pčele. Zuje tako ,vredno žure, ko ce prvi ,da se javi, Kao deca, ko ce lajkic, jutros prvi da ostavi. Zbog toga je srecna baka, vesela joj duša laka, kao neko sretno dete, to kod bake nacicete! I jutrošnji kolač evo, mirisom do mene stiže, sa ukusom na jabuku i baka je mene bliže. Volim sve što baka sprema, tog ukusa ,nigde nema, još ljubavi kad začini onda stvarno ,čuda čini! Veliki joj pozdrav šaljem, Volim je do neba i još dalje! ??? Volim i vas ,sve pčelice, nek vam osmeh,krasi lice, nek radosti uvek bude, za sve mile ,drage ljude!!! ???

Прикажи мање