Bakina kuhinja – voćna palačinka jako dobar recept

Bakina kuhinja – voćna palačinka jako dobar recept

Volite palačinke  i često  ih spremate. Ako ste majstor  u pravljenju palačinki onda ćete  ovu poslasticu napraviti za tili čas. Umesto da ih poslužite na klasičan  način  ovoga puta napravite tortu od palačinki. Najjednostavnija, a za sve ljubitelje palačinki i najukusnija torta, sada neka se nađe  i na vašem stolu. Ovoj prelepoj i sočnoj torti od palačinki neće moći odoleti  baš niko. Sa kremom od pudinga i voćem,   naprosto  oduševljava  svakim zalogajem. 

Potrebno je.
palačinke 10 -16
voće po želji
200 gr čokolade
1,5 l mleka
6 pudinga od vanile
200 gr maslaca ili margarina
1 k.k. kakao
šećer po želji za puding
pleh okrugli 22 sm. može i veći


Priprema:

 

Napraviti palačinke za koje je potrebno mleko, brašno, jaja 2 i ulje. Skuvati puding pa u vruć naseći maslac i izjednačiti. Izvaditi 1/3 pudinga u drugi sud dodati kakao i 2 štangle čokolade i izjednačiti. Voće naseći na kocke. Voće birajte po želji i koje volite. Palačinke redjajte u pleh,tj. po ivici pleha pola neka vam budu savijene spolja. Staviti nekoliko kašika svetlog pudinga po dnu pleha preko palačinki. 

Čokoladu istopiti pa jednu palačinku namazati čokoladom, dodati kašiku svetlog pudinga na sredinu palačinke i u sredinu jednu kašičicu tamnog pudinga od čokolade. preko toga redjati sečeno voće. Ja sam koristila voće iz kompota, kajsije, kruške, zatim sveže kivi i maline smrznute. Saviti tj. skupiti sad ivice palačinki i spustiti u pleh. Tako redjati redom dok staje u pleh. Ostatak pudinga sipati izmedju i popuniti svaku rupu. 

Sipati i odozgo pudinga preko palačinki dodati ostatak seckanog voća i ostatak pudinga. Vratiti palačinke koje su bile savijene preko pleha razmazati malo pudinga po njima i stavit odozgo jednu palačinku da sve pokrije. Ostaviti da se dobro prohladi pa okrenuti na tanjir i preliti čokoladom. Ostaviti još da se stegne i seći kao tortu. Fantastično osvežava voće palačinke se i ne osećaju da ih ima..ovo morate napraviti i probati Sjajno je….