Bakina kuhinja – rafaelo torta na bakin način


Bakina kuhinja – rafaelo torta na bakin način

Za ljubitelje  kokosa prelepa rafaelo torta, neverovatno dobrog ukusa. Rasveselite svoje goste ovom sjajnom poslasticom koja skriva iznenađenje.  Naizgled  obična  torta punjena kuglicama od kokosa, najpre će  vas iznenaditi, a zatim u potpunosti  osvojiti. Torta je idealna za sve prilike  i praznike i sigurno  nećete  pogrešiti ako je napravite,  jer će  vam  pružiti potpun užitak  u svakom zalogaju.
 
 
Potrebno je:
100 ml. vode
150 gr. margarina
150 gr šećera
6 jaja
6 kašika šećera
150 gr. kokosa
200 gr slatke pavlake
200 gr šlaga
200gr. mleka u prahu
2 kašike kakao
6 kašika brašna
1/2 praška za pecivo
50 ml. ulja


Priprema:
 

Vodu stavimo u šerpu dodamo šećer i margarin  i stavimo da provri, kad provri dodamo kokos i mleko u prahu izmešamo i ostavimo da se ohladi. Kad se ohladi pravimo kuglice i njih stavimo 2 sata u zamrzivač. Umutimo jaja sa 6 kašika  šećera dodamo brašno i prašak za pecivo ulje  i izmešamo. 




Podelimo na pola. U jedno dodamo kakao. Tepsiju obložimo pek papirom pa sipamo najpre svetli deo, a zatim tamni preko i poravnamo. U krug poredjamo kuglice kokosa kao i po sredini praveći mali razmak i pritisnemo ih da propadnu kroz testo. Pečemo na 200 stepeni C oko 30 min. Tortu ohladimo dobro, umutimo slatku pavlaku i šlag izmešamo i filujemo našu tortu i ukrasimo je špricom po želji.  Ostavimo da se dobro ohladi i sečemo. Fantastičnog ukusa i prelepo dekorativno izgleda…