Bakina kuhinja – lepinje sa kiselim mlekom i kajmakom

Bakina kuhinja – lepinje sa kiselim mlekom i kajmakom

Ako vam je ponestalo  ideja kada želite  spremiti nešto  toplo za doručak  ili večeru  evo jednog odličnog  predloga.  Brz i jednostavan  recept  za domaće  lepinje, ali ovaj put spremljene na malo drugačiji  način, sa prelivom od kiselog mleka i kajmaka i posute sirom. Ako ih do sada niste probali obavezno ih napravite i uverite se da će ovo biti najbolje  lepinje koje ste  do sada  probali. 




Potrebno je
500-600 gr brašna
20 gr kvasca svežeg
200 ml. jogurta
100 ml. toplog mleka
1 kašika šećera
soli malo
3 jaja
200 gr kiselog mleka
2 kašike kajmaka ili pavlake
150 gr sira


Priprema:

 

U malo mleka potopiti kvasac dodati 2 jaja, zatim šećer, jogurt, mleko i brašno i na kraju soli i umesiti srednje tvrdo glatko testo i ostaviti malo da poraste. Testo podeliti na 4 loptice. Svaku loptu razviti veličinu tanjira  pa staviti u obložen pek  papirom pleh  i ostaviti da malo poraste. 





Izmutiti belance, pa dodati kiselo mleko i kajmak pa na svaku lepinju razvući po lepinji ali ostaviti za prst da se vidi  lepinja na ivicama. Zatim izmrviti na svaku lepinju  sir. 







Deo  na lepinji  na koji nije razvučen  sir premazati žumancetom. Peći na 220 stepeni C oko 20-30 min.da lepo porumene. Lepinje su jako mekane i mirisne, i najlepše lepinje koje će te probati..