Bakina kuhinja – kako se pravi leopard kolač

Bakina kuhinja – kako se pravi leopard kolač

Evo predloga  za veoma interesantan  i jako ukusan leopard kolač.  Izgleda stvarno fenomenalno, a ima ukus slasne čokolade. Ovaj prelepi kolač  od slatkog dizanog  testa izmamiće uzdah  i neće  ostaviti ravnodušnim  ni najveće  sladokusce. Probajte ga napraviti i uživajte  u njegovom  božanstvenom mirisu i ukusu.
 
 
 


 
Potrebno je:
500-600 gr brašna
100 ml mleka
200 ml. jogurta
100 gr čokolade
korica limuna
50 gr maslaca
2 jaja
50  gr ml. oraha
1 kaška šećera
 
Priprema:

 

 

Potopiti kvasac  i kašiku šećera sa mlekom, dodati koricu limuna, rastopljen maslac, zatim jaja i žicom izlupati, zatim dodajemo jogurt, 50 ml ulja, brašno, malo soli, ostatak brašna, i zamesimo srednje tvrdo testo i ostavimo da poraste. Kad nam poraste razmesimo  ga na radnoj površini. Podelimo ga na tri dela jednu veću i jednu manju. U te dve manje u jednu dodajemo  kakao i cimet i dodamo malo vode  i izjednačimo testo. U drugo manje dodamo rastopljenu čokoladu pa i nju izjednačimo sa testom. 

 

 

Sada svako testo podelimo na 7 loptica,  tako da dobijemo 7 svetlih 7 malo tamnijih i 7 najtamnijih loptica. 
Tamne i malo tamnije treba da budu teške oko 30 gr, dok svetla oko 40 gr. 

 

Najpre razvijemo tamnu lopticu tanko u obliku pravougaonika pa je uvijemo po dužini u rolnicu, 
sada razvijemo malo svetliju lopticu pa u nju stavimo tamnu i uvijemo je,  a zatim razvijemo najsvetliju  i u nju uvijemo obe uvijene rolnice svetliju i najtamniju. Pokrijemo i ostavimo da se ne suši. Tako uradimo i sa ostalim rolnicama.  

Kad smo sve uvili sad svaku rolnicu rukama razvijemo po dužini   pleha i redjamo na dno 3 rolnice, pa dve i na kraju jednu,. Pokrijemo da naraste, možemo premazati jajetom i pečemo na 180 stepeni C oko 40-45 min.