Bakina sarma

Bakina sarmaSarma je jedno prelepo jelo koje svako sprema na svoj način. Neko je zaprži, neko ne, neko je zapeče u rerni a vi je spremite kako vi volite. Moj način spremanja sarme je ovaj. 


Potrebno
Sastojci


1 velika glavica kiselog kupusa
500 gr mešanog mlevenog mesa
3 šolje pirinča
glavica belog luka
200 grama suvih rebara

100 grama suve slanine
Začini: So, vegeta, aleva paprika, biber lorber
Iseckati i izdinstati crni luk, pa tome dodati mleveno meso, poklopiti i još prodinstati na šporetu. Dodati sitno seckan beli luk oprani pirinač i sve začine osim lorbera.


Očistiti i oprati listove kupusa, a zatim staviti jedan list na dlan i u njega stavljati po kašiku nadeva. saviti ivice i rolovati sarmu


Na dno staviti sino seckan kupus ili cele listove kupusa, suvu slaninu, malo bibera i lorbera. Sarmu redjati uspravno na ivice lonca u krug dok se ne popuni.


Zatim odozgo poredjati suva rebra i novi red sarmi dok se ne potroši sav materijal. Pokriti listovima kupusa i dodati još malo lorbera.


Sarmu naliti da ogrezne i kuvai 2 sata na tihoj vatri da voda ispari i ostane vrlo malo. Ja sarmu nikad ne zapržavam jer ima dovoljno masnoće i bez zapršeke. Uz ovu sarmu vam predlažem jednu lepu vruću proju. Prijarno Vam bilo!